< NATRAG

2020
LITTERARII MAGNUM OPUS

alkohol 12,5%
pluteni čep
50% chardonnay, 25% rajnski rizling, 20% zeleni silvanas, 5% sauvignon blanc
odnjegovano u drvenoj bačvi – tonneaux od 500 lit ( francuski hrast)
600 boca 0,75 l
pakirano u drvenu kutiju od 6 boca
datum berbe – 23. srpnja 2020.

  • * dostupno u jesen 2022.

Litterarii Magnum Opus nastao je pomnim odabirom svih sorata grožđa s najboljih položaja naših vinograda na lokaciji Nespeš. U omjeru sorata ovog cuveea sadržana je elegantnost i izražajnost vinogradarskog godišta. Nakon završene fermentacije, odabiru se najbolje selekcije sortnih vina te kupažiraju. Litterarii Magnum Opus dozrijeva na finom talogu u petstolitarskim tonneaux bačvama od francuskog hrasta i do godinu dana, a zatim još toliko u boci.

Litterarii Magnum Opus je vino slamnate, jantarne boje. Struktura mu je baršunasta, naglašene mineralnosti i trajanja, a svježina je krepka i hrskava. Arome su iznimno kompleksne te se isprepliću mirisi tostiranih badema s aromama livadnog cvijeća i ljekovitog bilja. U natruhama možemo pronaći i mirise bazge, agruma i vinogradarske breskve.

Ovo unikatno vino bogate arome proizvodi se u limitiranoj kolekciji od najviše tisuću boca godišnje i u njemu mogu uživati samo posjetitelji naše kurije. To je impresivno vino koje svoje ljubitelje uvijek željno dočekuje i uvijek iznova nagrađuje.